Hi!

Met meer dan 30 jaar ervaring als solo-pianist, pianobegeleider en toetsenist in diverse bands, geef ik les op een muziekschool en maak ik lesmaterialen zoals bladmuziek, instructievideo’s, partituren en arrangementen, backing tracks etc. voor leerlingen, andere muzikanten, docenten en online platforms.

Mijn visie bij het lesgeven is altijd "spelplezier is de sleutel tot vooruitgang". Want als je er lol in hebt kruip je vanzelf (vaker) achter je instrument en als je ‘uren maakt’ ga je automatisch vooruit.

Ik wil mensen helpen om het instrument een uitlaatklep te laten zijn. Ieder op zijn eigen niveau, spelen wat je leuk vindt. Daarvoor hoef je bij mij niet over de gebaande (theoretische) paden, het is belangrijk dat je gelijk lekker aan de slag gaat met de muziek die jij leuk vindt. Daarom is er op deze e-learning website een basiscursus en een verzameling met workshops en nummers van alle niveaus en van allerlei soorten muziek om te spelen. En er komt wekelijks een nieuw nummer bij. Dus het zijn altijd herkenbare stukken. Ook de workshops worden regelmatig aangevuld, zodat er altijd weer wat nieuws te leren valt.

Veel plezier met pianospelen!

Eric van den Hoogenband