Online-PianoSpelen.nl

Het enige platform waar de lessen speciaal voor jou gemaakt worden!

650+

lessen

24/7

beschikbaar

€ 9,95

per maand

Online pianolessen van bekende nummers

Hulpmiddelen en bronnen voor het leren van bekende nummers op de piano

Voor het leren van bekende nummers op de piano staan verschillende hulpmiddelen tot je beschikking op mijn platform , waaronder video-instructies, bladmuziek en/of tekst met akkoorden en/of akkoordenschema (leadsheet) en natuurlijk: mij als privé docent!

Het is belangrijk om bekende nummers op de piano op te delen in logische en te makkelijk leren stukken. Dit maakt het gemakkelijker om het nummer te leren en te begrijpen. En die indeling maak ik al voor je: elk nummer wordt ingedeeld in logische stukken die je als lessen vervolgens zelf in je iegen tempo kunt doen.

Hoe je je eigen interpretatie kunt geven aan bekende nummers op de piano

Wil je jouw eigen interpretatie geven aan bekende nummers op de piano?

Dan zijn er verschillende technieken die je kunt toepassen. Een eerste techniek is improviseren. Hierbij speel je niet de exacte noten van het nummer, maar laat je jouw creativiteit de vrije loop en speel je wat in je opkomt.

Een tweede techniek is spelen met akkoorden. Je kunt de akkoorden van het nummer gebruiken als basis en hierop variëren. Zo kun je bijvoorbeeld akkoorden toevoegen of weglaten voor een ander geluid.

Een derde techniek is dynamiek toevoegen. Door te spelen met verschillende volumes en intensiteit kun je het nummer meer diepte geven en jouw eigen stijl toevoegen.

Een vierde techniek is het veranderen van akkoorden. Je kunt ervoor kiezen om akkoorden te veranderen om het nummer een andere sfeer te geven.

Een vijfde techniek is ritmische variaties. Door te spelen met het ritme van het nummer kun je het interessanter maken en jouw eigen stempel erop drukken.

Tot slot kun je ook het pedaal gebruiken om jouw eigen interpretatie te geven aan het nummer. Je kunt het pedaal gebruiken om noten langer te laten klinken of om een soort extra klank kleur (galm) te creëren.

Met deze technieken kunt je bekende nummers leren spelen op de piano en jouw eigen stijl eraan toevoegen.

Voordelen van het leren spelen van bekende nummers op de piano

Het leren spelen van bekende nummers op de piano heeft vele voordelen. Een belangrijk voordeel is de herkenbaarheid van de nummers. Wanneer je een bekend nummer speelt, zullen mensen het direct herkennen en zich erdoor aangetrokken voelen. Dit kan leiden tot meer waardering en bewondering van anderen voor jouw pianospel.

Daarnaast zorgt het leren spelen van bekende nummers voor een verhoging van het zelfvertrouwen. Je merkt dat je steeds beter wordt en dat je in staat bent om mooie muziek te maken. Dit geeft een gevoel van voldoening en trots.

Bovendien is het spelen van bekende nummers op de piano ook gewoon erg leuk en plezierig. Het is een creatieve uitlaatklep waar je veel energie en ontspanning uit kunt halen.

Kortom, het leren spelen van bekende nummers op de piano is een waardevolle ervaring die zorgt voor plezier, voldoening en verhoging van het zelfvertrouwen.

Voordelen van dit platform

Maatwerk is een van de grootste voordelen van Online-PianoSpelen.nl. Dit betekent dat je jouw verzoeknummers kunt doorgeven en al jouw favoriete nummers kunt leren spelen.

Het maakt niet uit welk niveau je hebt, ik pas het lesmateriaal helemaal aan jouw behoeften en wensen aan. Met deze aanpak kun je in korte tijd bekende nummers leren spelen op de piano en zo snel mogelijk genieten van het spelen van jouw favoriete nummers. Bij Online-PianoSpelen.nl heb je er gewoon een privé docent bij!

Volgende week jouw verzoeknummer er ook bij?

Schrijf je nu in en geef het aan me door!

LAAGSTE PRIJS VAN NEDERLAND:

Piano leren spelen voor slechts € 9,95 per maand!

Laagste prijs

Nu leren pianospelen
voor slechts € 9,95
per maand!

Het VIP lidmaatschap biedt vele voordelen, waaronder:

✓  Toegang tot alle bestaande lessen en cursusmateriaal
✓  Voor jou op maat gemaakte lessen
✓  Uitleg aan de hand van duidelijke video's
✓  Bladmuziek van alle nummers
✓  Leren in je eigen tempo
✓  24/7 support van je eigen privé pianodocent
✓  Je favoriete nummers aanvragen
✓  Noten lezen is niet nodig
✓  Je hoeft niks zelf te printen
✓  Platform werkt op alle devices
✓  Je zit nergens aan vast

Je bent al VIP lid voor slechts € 19,95 per maand!

Eric van den Hoogenband met de LA Turnarounds

Visie

Gemaakt door een beroepsmuzikant
Gebaseerd op praktijkervaring
Uitgangspunt "Natuurlijk leren"
Geen schoolse aanpak
Vrije, persoonlijke en hedendaagse aanpak
Docent direct bereikbaar

Basiscursus

Snel leuk leren spelen
Akkoorden en notatie
Noten leren lezen kan maar hoeft niet
Na afronding kun je beginnen aan het spelen van liedjes
Alles in je eigen tempo
Docent standby

Inhoud

Altijd de muziek die jij wilt
Actuele hits
Top2000
Jazz en Blues classics
Klassieke werken
Alle pianospeelstijlen: klassiek, jazz, moderne ballad, dance, blues, rock (& roll), game muziek, . . . 

Nummers

Altijd de laatste hits
Video tutorials
Lesmateriaal zoals bladmuziek, tekst en akkoorden schema's
Indeling van het liedje altijd stapsgewijs
Gelijk leuk resultaat
Verzoeknummers indienen

Begeleiding

Van een professionele leraar en coach
Met meer dan 35 jaar ervaring op het podium en in lesgeven
24/7 bereikbaar
Maatwerk lessen aanvragen
Individuele begeleiding
Leren waar en wanneer jij wilt

Extra lessen

Leer diverse speelstijlen
Leer improviseren
Verdieping in harmonie, jazz, blues, latin
Verbeter je virtuositeit
Train je gehoor, je ritme gevoel
Verzoeknummers / onderwerpen aanvragen

En wat zeggen de cursisten?

Als gevorderde pianist met een voorliefde voor pop, jazz, rock en blues heb ik enorm veel plezier van de website. Vooral de extra lessen en de uitleg bij nummers helpen mij om mijn spel nog "smeuiiger" te maken. Ik kan met behulp van de site oefenen wanneer ik wil. Ook als ik onderweg ben in de trein of 's avonds op de bank zit, kan ik alvast een filmpje bekijken ter voorbereiding op een volgend repetitiemoment. Zo maak ik, ondanks dat ik weinig tijd heb, toch progressie in mijn spel. De uitleg van Eric bij de filmpjes is duidelijk en geeft extra input die ik bij meerdere songs kan gebruiken. Een aanrader voor elke gevorderde pianist!

Marianne Ottevanger

Voldoende oefenstof voor alle niveaus. Ik focus me op jazz-songs en speel over de hele linie beter en vrijer. Goed vormgegeven en gebruikersvriendelijke methode voor álle leeftijden.

Klaas van der Els

Leuk dat er liedjes zijn uit alle tijden en dat ik liedjes kan aanvragen die ik zelf graag wil spelen en dat je lessen kan doen wanneer JIJ zin hebt
Mat Heezen

Met deze cursus in korte tijd al heel veel geleerd.
Ritme, syncopen, In de Schuur (Snelle) en Super Mario.
Oefening voor vingeronafhankelijkheid 4e en 5e vinger.
Harmonisch progressie 1 4 5 6
Lick based nummers, Uptown Funk van Bruno Mars.
Met origineel meegespeeld, heel leuk.
Tot dusverre zeer tevreden.
André ter Bogt

Als middelmatig gevorderd Keyboard (Yamaha Tyros 5) alsmede Accordeon speler, vind ik het noodzakelijk om mijn beperkingen, uitsluitend vanaf bladmuziek spelend en niet uit het hoofd kunnen spelen, om te zetten zodat ik meer creativiteit met beide instrumenten vorm kan geven.
Met hulp van de algemene methodiek welke Eric van den Hoogenband biedt ben ik overtuigd van het kunnen behalen van mijn doelstellingen.
Structurele oefening baart uiteindelijk kunst!

Dirk Martens

Mijn naam is Jan de Jong, twee jaar pianoles gehad (klassiek). Nu alweer een tijd gestopt. Wel wat blijven spelen. Toen kwam ik de lessen van Eric tegen. Een ruim aanbod van muziek. Maar wat mij vooral aantrok : er wordt ook een stuk theorie op een rustige en duidelijke manier aangeboden. Dat heb ik tijdens mijn eerdere lessen echt gemist. Dus als er iemand is die net als ik weer het pianospelen en de onderliggende theorie nu eens mee wil maken is dit echt een prettige manier van lessen volgen. En, wat ook fijn is , je kan het doen in eigen tempo en je kan altijd een vraag stellen aan Eric. Wat mij betreft een aanrader. En de prijs? Echt niet hoog

Jan de Jong

Online pianospelen overtreft m.i. de gebruikelijke fysieke pianolessen!

Gevarieerde muziek op ieders niveau , bij ieder nummer diverse demo’s waarin je zowel uitleg krijgt hoe te spelen evenals dat je kunt zien en horen hoe te spelen . Daarnaast naast aandacht voor akkoorden , ook bij ieder nummer bladmuziek ( wat evt. ook kan worden geprint).

Er komen vrijwel dagelijks nieuwe nummers bij en verzoeknummers worden zeer snel geplaatst.

Daarbij is denk ik ook een enorme meerwaarde dat de eigenaar vrijwel 24 uur / dag bereikbaar is waardoor je het gevoel van een privedocent hebt.

De manier van lesgeven is dusdanig dat ik weer plezier in het pianospelen heb gekregen na diverse online methodes en fysieke les heb geprobeerd. Eric, bedankt !

Jolanda van Steijn

lessen

per maand

toegang

video's